top of page

Despre ARICA

Prima mea deschidere catre copiii speciali am avut-o atunci cand l-am intalnit pe D, un baiatel cu totul si cu totul aparte. Imi faceam practica la o scoala de masa, la clasa a 2-a. Copilul ma fixa permanent cu privirea si zambea. Faptul ca eram in preajma lui, era o recompensa mare pentru el si acest lucru il ajuta sa rezolve sarcinile mai repede, astfel incat sa tina pasul cu colegii lui. Baietelul avea Sindrom Down. 

Dupa terminarea stagiului de practica, copilul a venit in pauza si mi-a zis: „Carmen te rog, mai vii si maine?” si m-a imbratisat. Am ramas surprinsa pentru ca aceea era chiar ultima zi in care ne vedeam, iar el a simtit nevoia sa-i confirm ca ne vom mai intalni.
 
Apoi mi-am ales sa fiu voluntar la o asociatie care lucra pentru recuperarea copiilor cu autism. Intalnirea cu acesti copii a fost din nou un moment de neuitat pentru mine. As fi ramas in preajma lor intreaga zi pentru ca orice minut daruit unui copil care are nevoie de tine, nu se poate masura cu nimic. Dupa foarte scurt timp, am fost angajata si „am primit in dar” cativa copilasi pe care i-am ajutat sa creasca si sa se dezvolte frumos. Iar eu vedeam cum munca mea prinde contur in fiecare zi, prin rezultatele pe care le aveam cu copilasii si bucuria incomensurabila din ochii parintilor. 

Dupa 2 ani, am devenit coordonatorul centrului si apoi am hotarat sa-mi continui munca, la cabinetul meu timp de 4 ani. 

Si iata-ma acum, dupa ce am trecut prin toate etapele unei dezvoltari armonioase, am reusit sa raspund afirmativ cererilor si am hotarat sa cresc, mai mult si mai mult, astfel putand sa ajut mai multe suflete. 

ARICA a aparut din nevoia de recuperare si integrare a copiilor cu autism si alte deficiente, din nevoia copiilor si parintilor de ajutor specializat. Prin experienta si rezultatele mele de pana acum, mi-am asumat cu responsabilitate fiecare caz care mi-a trecut pragul. Am reusit sa ofer calitate si un spatiu cat mai accesibil pentru parinti, in centrul Capitalei asemanator unei gradinite, pregatit pentru a ajuta copiii sa mearga pe drumul normalitatii.

Asociatia pentru Recuperarea si Integrarea Copiilor cu Autism( ARICA) este o organizatie neguvernamentala infiintata in noiembrie 2014, care are ca obiect de activitate oferirea de servicii psihologice complete copiilor cu varste cuprinse intre 2 -10 ani cu tulburari din spectrul autist si familiilor acestora. Aici fiecare  copil va beneficia de un program individualizat bazat pe evaluare functionala.

Psiholog Clinician Specialist Carmen Grigorescu Hotar

Presedinte ARICA, coordonator programe de terapie ABA

bottom of page